Jadłospis
Jadłospis
Data
Śniadanie
Obiad
Podwieczorek
26.05.2025r. PoniedziałekChleb złotnicki z masłem, serek śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata owocowa (1,7) II owoc
Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną i zieleniną (1,9).
II danie: Klopsiki w sosie pomidorowy, ziemniaki z koperkiem, tarta marchew z jabłkiem,(1,3,7). Kompot owocowy
Koktajl truskawkowy,
chrupki kukurydziane BIO (1,7).
27.05.2025r. WtorekPieczywo mieszane z masłem, sałata zielona, polędwica drobiowa, ogórek, kawa zbożowa (1,7). II owoc
Zupa ziemniaczana z majerankiem (1,7,9).
II danie: Makaron z serem, czosnkiem i szpinakiem (1,6,7). Kompot owocowy.
Chleb wiejski z masłem, pasta jajeczna z papryką zielenina, bawarka (1,3,7).
28.05.2025r. ŚrodaPłatki jaglane na mleku, wek z masłem, dżem 100% wiśniowy (1,7).
II warzywo
Zupa ogórkowa z ziemniakiem i zieleniną (1,7,9).
II danie: Risotto mięsno-warzywne (1,3,7). Kompot owocowy.
Muffinki (wypiek własny), kakao (1,3,7).
29.05.2025r. CzwartekGraham z masłem, plasterki jajka, rzodkiewka, cebulka dymka, herbata (1,3,7).
II owoc
Zupa neapolitańska z kaszą bulgur i z zieleniną (1,7,9).
II danie: Pierogi ruskie okraszone masełkiem, plasterki gruszki (1,3,7). Kompot owocowy.
Jogurt naturalny z ananasem i bananem, krążki orkiszowe (1,7)
30.05.2025r. PiątekOwsianka, wek z masłem, powidło śliwkowe (1,7)
II owoc
Zupa krem brokułowy z grzankami i zieleniną (1,7,9).
II danie: Pulpety rybne w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka wielowarzywna (1,3,4,7,9).
Kompot owocowy.
Ryż zapiekany z jabłkami i nutką kardamonu (1,7).
2.06.2025r. PoniedziałekChleb mieszany z masłem, ser żółty, pomidor, szczypiorek, kawa zbożowa (1,7).
II owoc
Rosół drobiowo-wołowy makaronem i zieleniną (1,9).
II danie: Gulasz drobiowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (1,7,9). Kompot owocowy.
Maślanka owocowo-warzywna, pałeczka kukurydziana (1,7)
3.06.2025r. WtorekChleb wiejski z masłem, pasta z serowa z tuńczykiem i papryką, cebulka zielona, herbata (1,4,7).
II owoc
Zupa gołąbkowa z zieleniną (1,7,9).
II danie: Makaron z polewą truskawkową (1,6,7).
Chleb ziarnisty z masłem, sałata zielona, szynka, rzodkiewka, herbata (1,7)
4.06.2025r. ŚrodaKasza manna na mleku, wek z masłem, miód wielokwiatowy (1,7).
II warzywo
Zupa kalafiorowa z makaronem i zieleniną (1,6,7,9).
II danie: Pieczeń rzymska w sosie koperkowym, ziemniaki, mizeria(1,3,7). Kompot owocowy.
Galaretka wiśniowa, ciasteczko zbożowe (1).
5.06.2025r. CzwartekGraham z masłem, pasta z szynki, rzodkiewka, kawa zbożowa (1,7).
II owoc
Krupnik z mięsem i zieleniną (1,7,9).
II danie: Kopytka okraszone masełkiem, tarta marchew z jabłkiem (1,3,7).
Kompot owocowy.
Serek waniliowo-brzoskwiniowy, wek z masłem, herbata (1,7).
6.06.2025r. PiątekZupa mleczna z mini muszelkami, wek z masłem, plasterki jajka, ogórek zielony (1,3).
II owoc
Zupa rybna z ziemniakami i zieleniną (1,4,7,9).
II danie: Naleśniki z nadzieniem szarlotkowym (1,3,7).
Kompot owocowy.
Biszkopt z jagodami (wypiek własny), kakao (1,7).